Saturday, July 4, 2009

Имам кратка молба

Тази седмица няколко пъти започвам да пиша и всеки път се отказвам. Стандартните оправдания за липса на време, които най-често са замяна на думата „мързел”, стават все по-несъстоятелни. Ето защо ми се иска да изкажа всичко, което ми се върти в главата днес.

За първи път се обръщам към приятелите си с молба от подобен тип. И го правя, защото се интересувам от бъдещето на тази държава, колкото и клиширано да звучи. Защото смятам, че демокрацията е най-правилната и най-добрата система за управление на една държава. А последните седмици около себе си виждам много неща, които ме карат да се притеснявам за тази демокрация. Двата месеца кампания ми показаха, че популисткото говорене и липсата на адекватна посока на политическо действие, все повече набират сила и привърженици. Все си мисля, че около себе си имам хора, които могат да осмислят случващото се и да направят нещо, за да не се случват подобни неща. Струва ми се, че само ние можем да променим средата около себе си и механизмът за това е гласуването.

Гласувайте! Моля Ви!

Гласувайте, за да има повече гласове на млади, активни, действащи хора. При цялото ми уважение към свършеното от хората над 65, при цялото ми неразбиране на мотива да продадеш гласа си, при всичката ми погнуса от организирания по какъвто и да е метод вот. Няма друг начин, освен гласното изразяване на волята. Мълчанието не е злато. Мълчанието в деня на избори е повод за презрително отношение. Мисля, че всеки един от Вас се възмущава от това, че не може да измине 300 км за по-малко от 6 часа; че всеки един от Вас всеки ден търпи административни пречки; че всеки един от Вас иска да вижда бъдеще в собствената си страна; че всеки един от Вас вижда всекидневната простотия, която ни е ЗАГрадила.

Хайде, гласувайте, за да не се намесвам аз. Имам си по-важна работа и искам да дам право на свестни, умни, честни, знаещи, некорумпирани хора да се занимават с магистралите и земеделието; с образование и околна среда. Нали? Разбрахме ли се? Утре, 5-ти юли, всеки по секцийката си. Защото наистина не ми се иска аз да се занимавам с всичко J

1 comment:

Anonymous said...

стриптиз домашние видео
галереи траха
гарри поттер трахается
секс услуги анальный
жёсткое порно ролик